søndag 23.06 - 2019

Aktivistisk Festival

kl. 11:00 - Entré Gratis

Der er mange grunde til at lave aktivisme for tiden. Fascisme, racisme og sexisme bevæger sig ind i alle dele af vores hverdag. I parlamenter i hele verden tager politikere beslutninger, der bevidst rammer og tager rettigheder fra specifikke minoriserede grupper, og vi oplever at forskelsbehandling og diskrimination i stigende grad bliver normaliseret, hvor end vi er - både på vores arbejdspladser eller studier, i bybilledet, i nattelivet og på internettet. Vi er samtidigt en hel generation, der er vokset op med konstante uddannelsesbesparelser og angreb arbejderes vilkår, og vi er mange, der i disse år bliver presset ud af byen, fordi vi ikke er rige nok. Vi bor i et samfund der aldrig tilgodeser os, og forringer vores fælles muligheder i livet. Det er nødvendigt at vi sammen gør modstand.

Derfor inviterer vi til aktivistisk festival, en dag hvor vi sammen skal styrke vores aktivisme, dele erfaringer og ressourcer og lære hinanden bedre at kende. Festivalen består af oplæg og workshops om både aktivisme på gaden og aktivisme i vores fristeder, og henvender sig til alle, der vil være med i kampen for et andet samfund. Alle er velkomne, uanset om I har erfaring med venstreorienteret aktivisme eller ej.

Lørdag den 22. Juni skal vi sammen fokusere på aktivisme på gaden. Vi skal snakke om hvordan man passer godt på sig selv sine kammerater både til og efter demonstrationer, og hvordan vi giver plads til hinanden og sørger for at alle føler sig trygge i at deltage, selv i pressede situationer. Derudover skal vi blive klogere på vores rettigheder og på hvordan vi kan sikre os mod overvågning.

Søndag den 23. Juni er fokus på husaktivisme. At drive et aktivistisk rum med politisk og kulturelt indhold har en mængde udfordringer. Med udgangspunkt i, hvordan Ungdomshuset drives, taler vi om, hvordan man gør et rum trygt og sikkert og holder projektet kørende. Vi vidensdeler om safer spaces og basisdemokrati.

----- PROGRAM -----

Lørdag
11.00 - 12.00: Brunch
12.00 - 12.45: Oplæg: God demostil
13.00 - 13.45: Workshop: Om at organisere sig affinity-grupper
Pause
14.15 - 15.00: Oplæg: Hvordan bearbejder vi ubehagelige oplevelser kollektivt
15.15 - 16.00: Workshop: Taktikker på gaden
Pause
16.30 - 17.15: Oplæg: Sikkerhed og overvågning
17.30 - 18.15: Oplæg: Kend dine rettigheder
18.30 - 18.45: Fælles afrundning
Omkring kl 19.00 sørger vi for lækker grillmad i gården og håber I vil feste og hygge med os resten af aftenen.

Søndag:
Program kommer snarest

Begge dage vil det være muligt at købe en sodavand og få en kop kaffe eller te. Der er både mad og snacks til kammerat-priser.

----- RETNINGSLINJER -----
Til alle programpunkter vil vi bede alle om at deltage og diskutere ud fra følgende retningslinjer, så vi sammen kan arbejde for, at arrangementet føles både konstruktivt og trygt for alle deltagere: Vi har en analyse af, at samfundet er undertrykkende og udemokratisk, og at det er nødvendigt at kæmpe for at ændre det, og bruge ethvert middel der fremmer den kamp Undertrykte og marginaliserede personer og grupper definerer bedst selv deres egen kamp og hvordan den kæmpes


Vi bakker hinanden op i kampen, og undgår at modarbejde hinandens metoder
Vi respekterer hinanden som mennesker, og anerkender at vi kommer fra forskellige baggrunde, og forsøger at skabe et rum hvor alle kan deltage og blive hørt. Vi prøver at blive bedre til at skabe det rum sammen
Under programmet er festivalen helt fri for rusmidler - men du er velkommen til at drikke en øl med dine venner, når programmet er slut lørdag og vi sammen skal feste.

Husk derudover Ungdomshusets grundregler:
INGEN RACISME
INGEN SEXISME
INGEN HOMOFOBI/HETEROSEXISME
INGEN VOLD
INGEN HÅRDE STOFFER