fredag 29.06 - 2018

BOGCAFÉEN BARRIKADEN
Syrisk-palæstinensere fordrevet til Libanon:
Speciale-oplæg

kl. 18:00 - Entré Gratis

35970316_1117675078370662_284290237578870784_n.jpg

 

Asbjørn Nielsen holder oplæg om sit speciale vedr. syrisk-palæstinensere fordrevet til Libanon.

 

Oplægget vil omhandle de menneskelige, juridiske og fremtidige konsekvenser for palæstinensiske flygtninge i Libanon og Syrien, med særligt fokus på konsekvenserne af den Syriske borgerkrig på statsløse flygtninge.

 

I kølvandet på den syriske borgerkrig er millioner af mennesker blevet fordrevet både internt og til de omkringliggende lande. Af disse er ca. en halv million palæstinensere med speciel flygtningestatus grundet deres etnicitet.

 

I Syrien er palæstinensiske flygtninge blevet tilkendt alle civile rettigheder på ligefod med syriske statsborgere. Disse privilegier ophører dog ved krydsningen af grænsen til Libanon, hvor palæstinensiske flygtninge lider under nogle af de mest diskriminerende lovgivninger I Mellemøsten.

 

Som de-facto statsløse mødes de syrisk-palæstinensiske og de herboende libanesisk-palæstinensiske flygtninge af de værst tænkelige forhold. Oplægget vil skildre mødet og forholdene for statsløse flygtninge som diskrimineres på basis af lokal og international lov, samt hvordan de tilpasser sig og finder løsninger hvor ingen synes mulige.´

 

Se Facebook-eventet her.