torsdag 30.11 - 2017

Lucio Urtubia: Film & selvbiografi

kl. 19:00 - Entré Gratis

Bogcaféen Barrikaden og Lars Troels Møller inviterer til en aften om den spanske anarkist Lucio Urtubia:

 

FILMFREMVISNING AF "LUCIO" (2007) & PRÆSENTATION AF LUCIOS SELVBIOGRAFI "REVOLUTION FRA BYGGEPLADSEN" (2017 - dansk oversættelse af Lars Troels Møller)

 

Kl. 19-20: Vegansk folkekøkken i caféen (husk en mønt).
Kl. 20-22.30: Filmfremvisning og præsentation af Lucio Urtubia's selvbiografi v/ Lars Troels Møller i Bogcaféen Barrikaden.

 

Lucio_cara.jpg*

 

OM LUCIO URTUBIA
Der er og har været mange anarkister i verden. De, som i sagens tjeneste har begået bankrøverier eller involveret sig i smuglerhandel, er mange. De, som har diskuteret strategi med Che Guevara eller har hjulpet lederen af Black Panther Party, Eldridge Cleaver, er de færreste. De, som har forenet alt det foregående uden at skulke én eneste dag fra deres murerarbejde, og desuden har formået at sætte planetens mest magtfulde bank til vægs ved hjælp af en massiv produktion af falske rejsechecks, kan reduceres til én enkelt person: Lucio Urtubia fra Cascante, Navarra.

 

Lucio er i dag pensioneret og bor i Paris. Han har taget aktiv del i flere historiske begivenheder i sidste halvdel af det 20. århundrede. Han oplevede ungdomsoprøret i maj 68 indefra, støttede i begyndelsen Fidel Castros regime i Cuba og deltog i alle mulige slags aktiviteter mod Franco-diktaturet i Spanien. Hans store bedrift var uden tvivl den, der i midten af 1970'erne trak avisoverskrifter som "Den gode røver" og "Den baskiske zorro". Det lykkedes ham at bedrage First National City Bank (nu Citibank) for omkring 20 mio. dollar, som han kanaliserede videre til revolutionære bevægelser i Latinamerika og Europa. Forbavsende nok har hans "karriere" kun kostet ham få måneder bag tremmer.

 

facebook